Αθλητική Διατροφή

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός οπότε οι ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά ποικίλουν. Μια ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν οι αθλητές οι οποίοι διαφοροποιούνται από το υπόλοιπο σύνολο καθώς παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες τόσο σε ενέργεια και σε βιταμίνες, όσο και σε θρεπτικά συστατικά προκειμένου να εξασφαλίσουν την καλή φυσική κατάσταση και τη διατήρηση της υγείας τους.

Μια σωστά καταρτισμένη διατροφή μπορεί να αυξήσει τις αθλητικές επιδόσεις, να επιφέρει βελτίωση της φυσικής κατάστασης, να αυξήσει την μυϊκή μάζα, παράλληλα να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και να μειώσει τον μυϊκό κάματο μετά από άσκηση. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση βάρους η οποία δεν θα επηρεάσει την απόδοση όταν πρόκειται για αθλήματα που επιβάλλουν συγκεκριμένα όρια βάρους στον αθλητή.

Στο γραφείο μας αφού αξιολογήσουμε τις σωματομετρικές μετρήσεις και λαβουμε υπόψη μας τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε αθλητή μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα διατροφικό πλάνο έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους στόχους σας και να βελτιώσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα εκτός από το γενικό διατροφικό πλάνο προχωρούμε σε σχεδιασμό προ και μετά αγωνιστικών γευμάτων με στόχο να μεγιστοποιηθεί η απόδοσή σας. Μια ελλιπής ή εξαντλητική διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση η οποία μπορεί να σας στερήσει κάποια διάκριση. Γι’αυτό λοιπόν οποιοσδήποτε θέλει να απογειώσει την αθλητική του απόδοση πρέπει να φροντίσει να μην αφήσει στην τύχη το κομμάτι της διατροφής και να αναζητήσει σωστή καθοδήγηση ώστε να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

athletic-diet

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας!