Οι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής, έχουν απομακρύνει την προσοχή μας από την υγεία και την ευεξία του οργανισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διατροφή μας αντί να αποτελεί προτεραιότητα και πρωταρχικό μας στόχο, να παραμελείται και να γίνεται εχθρός αντί σύμμαχος στη μάχη απέναντι στο καθημερινό στρες και τη φορτισμένη διάθεση.

Έτσι στην καρδιά της Κατερίνης δημιουργήσαμε το κέντρο διατροφικής υποστήριξης "Μεσογειακή Διατροφή", αξιοποιώντας τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Σκοπός μας είναι o καθορισμός εξατομικευμένων  στόχων με βάση το προφίλ και τις ανάγκες καθε ατομου παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη, ώστε αυτοι να επιτευχθούν. Και πoιο θα ήταν καλύτερο μοντέλο διατροφής για να βασιστούμε πάνω του από αυτό της μεσογειακής διατροφής;

xwros
xwros

Η μεσογειακή διατροφή κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια καθώς ολοένα και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι των περιοχών της Μεσογείου νοσούν σε μικρότερη συχνότητα από στεφανιαία νόσο και άλλα χρόνια νοσήματα, σε σχέση με εκείνους που ζουν στη Βόρεια Ευρώπη και στην Αμερική.

Τα τελευταία δεδομένα από τα παγκόσμια φόρουμ διατροφής προβάλουν τη μεσογειακή διατροφή ως πρότυπο τρόπο ζωής που χαρίζει μακροζωία και προάγει την υγεία.

Το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, είναι εκείνο που έρχεται πιο κοντά στο σύνολο των περισσότερων κατευθυντήριων οδηγιών που δίνονται για απώλεια και διατήρηση ενός υγιούς βάρους καθώς και την προαγωγή της υγείας.

 

Η μεσογειακή διατροφή κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια καθώς ολοένα και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι των περιοχών της Μεσογείου νοσούν σε μικρότερη συχνότητα στεφανιαία νόσο και άλλα χρόνια νοσήματα, σε σχέση με εκείνους που ζουν στη Βόρεια Ευρώπη και στην Αμερική.

Τα τελευταία δεδομένα από τα παγκόσμια φόρουμ διατροφής έχουν στο προσκήνιο τη μεσογειακή διατροφή ως πρότυπο τρόπο ζωής που χαρίζει μακροζωία και προάγει την υγεία.

Το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, είναι εκείνο που έρχεται πιο κοντά στο σύνολο των περισσότερων κατευθυντήριων οδηγιών που δίνονται για απώλεια και διατήρηση ενός υγιούς βάρους καθώς και την προαγωγή της υγείας.

 

xwros

Η μελέτη των 7 χωρών που είναι από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο με επίκεντρο τη διατροφή και τη μακροζωία, αναδεικνύουν την Κρητική διατροφή ως το βέλτιστο και πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Αφού διαπιστώθηκε πως οι κάτοικοι του νησιού έχουν το μικρότερο σε παγκόσμια κλίμακα ποσοστό θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα, οι επιστήμονες αναζήτησαν την ταυτότητά της διατροφής που χάριζε και χαρίζει στους Κρητικούς αυτά τα εξαιρετικά ποσοστά καλής υγείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μόνα άτομα που ζουν ακόμη (από αυτούς που είχαν πάρει μέρος στην παραπάνω μελέτη) διανύοντας πλέον τη 10η δεκαετία της ζωής τους είναι από την περιοχή της Κρήτης.

Συνοψίζοντας σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέσα από πλήθος μελετών αποδεδειγμένα ότι, μια διατροφή με βάση τα δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, φασόλια, ψάρι και κρασί είναι ότι καλύτερο μπορούμε να καταναλώσουμε για να καταφέρουμε να αποκτήσουμε ευεξία υγεία και μακροζωία.

pyramid

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας!