Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για την σαλάτα:
2 αχλάδια
100γρ χαλούμι
3-4 χούφτες ρόκα
Ελαιόλαδο
Για το dressing:
3 κουταλιές καρύδια
2 κουταλιές κρεμμύδι
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
¼ κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αχλάδια σε κυβάκια, αφαιρούμε την φλούδα τους και στην συνέχεια αφού κόψουμε και το χαλούμι σε μεγάλα κομμάτια τα περνάμε και τα δυο με ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα και τα δυο. Όσο έχουμε τα αχλάδια και το χαλούμι στον φούρνο φτιάχνουμε το dressing. Βάζουμε τα καρύδια σε ένα σκεύος και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά. Αφού γίνουν τα καρύδια τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το dressing σε ένα σκεύος όπου τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε βάζοντας την ρόκα σε ένα μπολ και από πάνω το αχλάδι με το χαλούμι και το dressing που φτιάξαμε.