Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
2 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
½ κούπας άγριο ρύζι
500γρ παντζάρια
20 γρ φυστίκια Αιγίνης
¼ κούπας μαϊντανό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
¼ κούπας vinaigrette( 2 κουταλίες σ. λάδι, 1 κουταλιά ξύδι και λίγη μουστάρδα)
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε προσεκτικά το άγριο ρύζι και το βράζουμε προσθέτοντας περίπου δύο κούπες νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 50 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να είναι έτοιμο. Αφού γίνει το ρύζι το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και του προσθέτουμε λίγο αλάτι. Όσο μαγειρεύεται το ρύζι ετοιμάζουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε να βράσουν σε ζεστό νερό μαζί με το χυμό λεμόνι για 30 με 50 λεπτά μέχρι να μπορούμε να τα τρυπίσουμε με ένα πιρούνι χωρίς όμως να διαλυθούν εντελώς. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν τα παντζάρια. Όταν είναι έτοιμα τα παντζάρια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σερβίρουμε βάζοντας το άγριο ρύζι, τα παντζάρια, τα φυστίκια Αιγίνης και τον μαϊντανό σε ένα μπόλ και στην συνέχεια ρίχνουμε την vinaigrette.