Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερό
  • 50 γρ κινόα (160 κκαλ)
  • ¾ φλιτζανιού μαιδανό
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
  • 2 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 3κ.γ χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ μέλι
  • /4 κ.σ αλάτι (1 πρέζα)
  • /4 κ.σ πιπέρι(1 πρέζα)
  • 10 γρ κολοκυθόσπορο***

 

Οδηγίες για μαγείρεμα

 

  1. Βάλτε το νερό και το quinoa να βράσουν σε μια μέτρια κατσαρόλα. Καλύψτε, μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Ανακατέψτε  σε ένα μπολ και λιώστε το με ένα πιρούνι. Προσθέστε το μαϊντανό, το σέλινο, τα κρεμμύδια και τα βερίκοκα.

 

  1. Χτυπήστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε στο μίγμα quinoa, και αναδεύστε καλά. Πασπαλίστε με σπόρους κια.