Συστατικά
- 1 ποτήρι νερό
- 50 γρ κινόα (160 κκαλ)
- ¾ φλιτζανιού μαιδανό
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
- 2 αποξηραμένα βερίκοκα
- 3κ.γ χυμό λεμόνι
- 2 κ.γ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ μέλι
- /4 κ.σ αλάτι (1 πρέζα)
- /4 κ.σ πιπέρι(1 πρέζα)
- 10 γρ κολοκυθόσπορο***
Οδηγίες για μαγείρεμα
- Βάλτε το νερό και το quinoa να βράσουν σε μια μέτρια κατσαρόλα. Καλύψτε, μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Ανακατέψτε σε ένα μπολ και λιώστε το με ένα πιρούνι. Προσθέστε το μαϊντανό, το σέλινο, τα κρεμμύδια και τα βερίκοκα.
- Χτυπήστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε στο μίγμα quinoa, και αναδεύστε καλά. Πασπαλίστε με σπόρους κια.