Υλικά
1 κ. μαρούλι χοντροκομμένο
1 κ. αντίδια χοντροκομμένα
½ κ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένα
½ κ. ρόκα χοντροκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 παντζάρια
3 κ.σ. γιαούρτι ή 40 γρ τυρί
- καρύδιαχτυπημένα στο γουδί
Βινεγκρέτ
2 κουταλάκια γλυκού. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σκ. σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Χαράζουμε ένα σταυρό στο κάτω μέρος του παντζαριού και το βράζουμε με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σ’ ένα βαζάκι ή ποτηράκι ανακατεύουμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ.
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά, τα παντζάρια και τη βινεγκρέτ.
- Τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το γιαούρτι/τυρί και πασπαλίζουμε με το καρύδι.