Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και παντζάρια

Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και παντζάρια

Υλικά

1 κ. μαρούλι χοντροκομμένο
1 κ. αντίδια χοντροκομμένα
½ κ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένα


½ κ. ρόκα χοντροκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 παντζάρια
3 κ.σ. γιαούρτι ή 40 γρ τυρί

  1. καρύδιαχτυπημένα στο γουδί

 

Βινεγκρέτ

2 κουταλάκια γλυκού. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σκ. σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι

 


Εκτέλεση

  1. Χαράζουμε ένα σταυρό στο κάτω μέρος του παντζαριού και το βράζουμε με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  3. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  4. Σ’ ένα βαζάκι ή ποτηράκι ανακατεύουμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ.
  5. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά, τα παντζάρια και τη βινεγκρέτ.
  6. Τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το γιαούρτι/τυρί και πασπαλίζουμε με το καρύδι.