Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
3-4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για το μπρόκολο :
500γρ μπρόκολο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Η σαλάτα:
1 κούπα κουσκούς ολικής αλέσεως
2 κούπες ζωμό λαχανικών
¼ της κούπας αμύγδαλα
Dressing:
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ταχίνι
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές μαγιά
¼ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Νερό για αραίωση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το μπρόκολο τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια. Έπειτα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το υπόλοιπο μπρόκολο και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε αντικολλητικό χαρτί περνώντας τα με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι πριν τα βάλουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Όσο ψήνεται το μπρόκολο αναμιγνύουμε το κουσκούς με τον ζωμό λαχανικών και τα σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει τον ζωμό. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα σκεύος και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν όλα μεταξύ τους, αν δούμε ότι χρειάζεται μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό. Τέλος, σερβίρουμε βάζοντας το μπρόκολο μαζί με το κουσκούς και τα αμύγδαλα σε ένα μπόλ και ρίχνουμε από πάνω το dressing ώστε να πάει σε όλο μας το πιάτο.