Δροσερή σαλάτα με αγκινάρα

Δροσερή σαλάτα με αγκινάρα

 

Χρόνος προετοιμασίας:  10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

2 μερίδες

 

ΥΛΙΚΑ

Για τις αγκινάρες:

500γρ αγκινάρες

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

¼ κουταλάκι αλάτι

 

Για την σαλάτα:

3-4 χούφτες σπανάκι

3 κουταλιές ηλιόσπορους

 

Για το dressing:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι

2 κουταλάκια maple syrup

1 κουταλάκι σκούρη μουστάρδα

Λίγο αλάτι

Λίγο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς . Κόβουμε τις αγκινάρες περίπου στην μέση και τις πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και τις αφήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Αφού γίνουν οι αγκινάρες βάζουμε  το σπανάκι με τους ηλιόσπορους  και σε ένα βάζο τα υλικά για το dressing και τα ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά. Σερβίρουμε βάζοντας τα υλικά σε ένα σκεύος και από πάνω ρίχνουμε την σως.