Λιβανέζικη Σαλάτα

Λιβανέζικη Σαλάτα

 Πως θα την φτιάξετε

 Συστατικά:

∙      2 μεγάλα ψιλοκομμένα ματσάκια μαϊντανό

∙      1 ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσια αγγούρι κομμένο σε κύβους

∙      ντομάτες σε κύβους

∙      1 μικρό κόκκινο ή κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

∙      1 θρυμματισμένη σκελίδα σκόρδο

∙      μερικά φυλλαράκια φρέσκιας μέντας ψιλοκομμένα

∙      1 φλιτζάνι πλιγούρι

∙      1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

∙      φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού (χρησιμοποιήστε 1 ή περισσότερα λεμόνια)

∙      αρωματοπιπέρι (μπαχαρικό) της αρεσκείας σας

∙      θαλασσινό αλάτι για τη γεύση- προαιρετικά

 

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά και τα αναμειγνύουμε καλά. Στο μεταξύ, μουσκεύουμε  το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 20 λεπτά και χύνουμε το υπόλοιπο νερό ή μουλιάζουμε το πλιγούρι στο χυμό λεμονιού για πιο τραγανή και λεμονάτη γεύση. Εάν χρησιμοποιήσουμε την κινόα, ακολουθούμε τις οδηγίες μαγειρέματός της. Τέλος ψιλοκόβουμε  ή κόβουμε σε κύβους τα υπόλοιπα συστατικά και τα προσθλετουμε ελαιόλαδο. Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού.