Ιταλική Σαλάτα

Ιταλική Σαλάτα

 Υλικά:

  • ρόκα(1 ματσάκι)
  • κόκκινο λάχανο ή μαρούλι
  • τοματίνια
  • ραπανάκια ****
  • βρασμένο καλαμπόκι (2 κουταλιές σούπας) ή 1/2 πατάτα μικρή
  • 2 φρυγανιές ή 2 κράκερ ολικής
  • 100 γρ γιαούρτι 2 %
  • λίγο αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο,
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 καρύδια

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα(κατά προτίμηση με το χέρι) και ίση ποσότητα περίπου κόκκινο λάχανο ή μαρούλι (ανάλογα με την αρέσκεια μας) ή και τα δύο.
  • Πλένουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κόκκινο μέρος.
  • Ενοποιούμε τα παραπάνω υλικά και προσθέτουμε το βρασμένο καλαμπόκι και τα τοματίνια ολόκληρα.
  • Αλατίζουμε τη σαλάτα και την περιχύνουμε με ξίδι balsamico.
  • Τέλος, προσθέτουμε φρυγανιά και γιαούρτι