Συστατικά για 4 άτομα
- 24 σπαράγγια
- 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.σ. χυμό από lime
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 4 κουταλιές σούπας ρύζι άβραστο
- 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
- 1/3 cup του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Εκτέλεση :
Τρόπος μαγειρέματος
- Βάλε σε κατσαρολάκι νερό να βράσει και βάλε τα σπαράγγια να βράσουν σε καλαθάκι μόνο στον ατμό για περίπου 5 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και ξέπλυνε κάτω από κρύο νερό και στράγγιξε καλά...
- Σε ένα μικρό μπολ λιώσε το αβοκάντο μαζί με το χυμό lime να πάρεις ένα ομοιόμορφο πουρέ
- Παράλληλα ανακάτεψε σε άλλο δοχείο το ρύζι και με το γιαούρτι και άσε στην άκρη
- Ζέστανε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγανάκι και γέμισε με τα υλικά σου
- Άπλωσε το αβοκάντο, μοιράζοντας και στις 4 τορτίγιες ίση ποσότητα
- Από πάνω μοίρασε το μείγμα με το ρύζι και βάλε τα Σπαράγγια, το κόλιαντρο και το κρεμμύδι
- Τύλιξε τις τορτίγιες σφιχτά και από το κάτω μέρος. Τύλιξε σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Πριν σερβίρεις άφησε έξω από το ψυγείο να πάρει θερμοκρασία δωματίου