Σολωμός στο grill με λαχανικά

Σολωμός στο grill με λαχανικά

Sauce για σολωμό : Πριν ψηθεί ο σολομός βάλε στο shaker 2 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο, 1/3 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι,1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα, λίγο κόκκινο πιπέρι ,1/2 κουταλάκι μέλι.

Πριν ψηθεί ο σολομός ρίξε το 1/3 από αυτή στο ψάρι για να μην στεγνώσει.Την υπόλοιπη την βάζεις κατά το σερβίρισμα στο πιάτο σου.

 

 

Ψήσιμο σολωμού :

1 σολωμό μεγάλο (οι 2 μερίδες να βγαίνουν 250 γρ μετά το ψήσιμο)

Α)Στο grill + αερα για 10 λεπτά την πλευρά ή

Β)Σε αντικολλητικό τηγάνι 8 λεπτά την κάθε πλευρά για να μην ξεραθεί

 

Λαχανικά για συνοδευτικά στο πιάτο

Βράσιμο σε κατσαρολάκι:

Σπανάκι, (μπρόκολο)***, καρότο baby  (ή σαλάτα εποχής)

+ 1 πατάτα μικρή(όσο 1 αυγό) για κάθε μερίδα

Μπαχαρικά : αλάτι, πιπέρι, θυμάρι/ ρίγανη