Sauce για σολωμό : Πριν ψηθεί ο σολομός βάλε στο shaker 2 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο, 1/3 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι,1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα, λίγο κόκκινο πιπέρι ,1/2 κουταλάκι μέλι.
Πριν ψηθεί ο σολομός ρίξε το 1/3 από αυτή στο ψάρι για να μην στεγνώσει.Την υπόλοιπη την βάζεις κατά το σερβίρισμα στο πιάτο σου.
Ψήσιμο σολωμού :
1 σολωμό μεγάλο (οι 2 μερίδες να βγαίνουν 250 γρ μετά το ψήσιμο)
Α)Στο grill + αερα για 10 λεπτά την πλευρά ή
Β)Σε αντικολλητικό τηγάνι 8 λεπτά την κάθε πλευρά για να μην ξεραθεί
Λαχανικά για συνοδευτικά στο πιάτο
Βράσιμο σε κατσαρολάκι:
Σπανάκι, (μπρόκολο)***, καρότο baby (ή σαλάτα εποχής)
+ 1 πατάτα μικρή(όσο 1 αυγό) για κάθε μερίδα
Μπαχαρικά : αλάτι, πιπέρι, θυμάρι/ ρίγανη