Χρόνος προετοιμασίας : 20 ΄
Χρόνος μαγειρέματος : 20΄
Υλικά για 4 άτομα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 αυγά ολόκληρα και 12 ασπράδια
1 φλιτζ. γάλα
150 γρ κασέρι light τριμμένo
1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα και βρασμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να ξανθύνει. Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα με τον αυγοδάρτη έως ότου αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τυρί. Λαδώνουμε ένα μικρό πιρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200οC φούρνο για 15-20 λεπτά ώσπου η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.