Απολαυστικό και δροσιστικό παγωτό γρανίτα με εξωτικά φρούτα

Απολαυστικό και δροσιστικό παγωτό γρανίτα με εξωτικά φρούτα

Φρούτα: Φροντίστε να έχετε αρκετά φρούτα στο ψυγείο ή πηγαίνετεμια βόλτα στο πλησιέστερο μανάβικο της γειτονιάς, για να προμηθευτείτε την πρώτη ύλη της συνταγής.

Επειδή η εποχή ενδείκνυται, προτείνουμε να πάρετε εξωτικά φρούτα, ώστε να φτιάξετε συνδυασμούς γεύσεων. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε. Με μόνη εξαίρεση τα μήλα, που δεν πρέπει να συμπεριλάβετε σε αυτή τη συνταγή. Αυτό συμβαίνει, γιατί σε χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν και σκληραίνουν, χάνουν τη γεύση τους και δε θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαδικασία:

Κόβουμε τα φρούτα: Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε μέσα στο ειδικό καλούπι και φροντίζουμε να μην έχουμε μεγάλα κομμάτια. Αν δεν έχετε ειδικά καλούπια, μην απελπίζεστε, μπορείτε εναλλακτικά να τα βάλετε σε μικρά πλαστικά φορμάκια ή σε μικρά ποτήρια.

Προσθέστε αγελαδινό γάλα, νερό ή γάλα καρύδας:

Επιλέξτε ένα απ’ τα τρία υγρά και συμπληρώστε στη φόρμα, για να «δέσουν» και να καταψυχθούν μαζί με τα φρούτα. Έτσι, θα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα για τις γρανίτες μας. Μη ξεχάσετε από πάνω να τοποθετήσετε ξυλάκι και αμέσως μετά βάλτε στην κατάψυξη και αφήστε μερικές ώρες να παγώσουν. Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και δροσιστικό και αποτελεί την καλύτερη επιλογή του καλοκαιριού.