Εκτίμηση Μυικής Μάζας

Η αυξημένη μυϊκή μάζα είναι συνδεδεμένη με την καλή υγεία καθώς συμβαδίζει και με  χαμηλά ποσοστά λίπους. Η αύξηση και η διατήρησή της εξαρτώνται άμεσα από την  σωματική άσκηση, τη σωστή διατροφική πρόσληψη αλλά και από την ηλικία, καθώς με την πάροδο του χρόνο η σταδιακή απώλεια της καθίσταται αναπόφευκτη. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι προκειμένου να την διατηρήσουμε στα επιθυμητά επίπεδα, οι παράγοντες της άσκησης και της επαρκούς διατροφικής πρόσληψης πρέπει να γίνουν προταρχικώς στόχος σε καθημερινή βάση και να τους δίνεται η αναγκαία βαρύτητα.

Είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλαμβάνονται η εκτίμηση της μυϊκής μάζας σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μετρήσεις καθώς μας δίνει στοιχεία για την γενική κατάσταση υγείας ενός οργανισμού. Με αυτόν τον τρόπο και αξιολογώντας τις αναλύσεις μπορούμε να προτείνουμε εξατομικευμένα πλάνα διατροφής ώστε να καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά που θα προάγουν την μυϊκή ανάπτυξη. Η σωστή αναλογία σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε όσους επιθυμούν να αυξήσουν την μυϊκή τους μάζα, γι' αυτό και χρειάζεται εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Στο γραφείο μας με την βοήθεια του αναλυτή InBody270 μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια το ποσοστό μυϊκής μάζας ώστε να έχουμε σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση υγείας και έτσι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά οποιαδήποτε ανισορροπία.

myiki-maza

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας!