Εκτίμηση Λιπώδους Μάζας

Το υπερβάλλον βάρος είναι συνδεδεμένο με τη νοσηρότητα και συγκεκριμένα με μια σειρά από χρόνιες ασθένειες. Όταν μιλάμε για απώλεια βάρους στην ουσία αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η απώλεια λίπους. Το βάρος σαν απόλυτος αριθμός δε θα πρέπει να μας απασχολεί ιδιαιτέρα καθώς αυτό επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως το αν έχουμε καταναλώσει υγρά, αλάτι, εάν είμαστε αφυδατωμένοι, το πόσο συχνές είναι οι επισκέψεις στην τουαλέτα, όπως και επίσης εάν οι γυναίκες βρίσκονται στον "κύκλο τους".

Η μέτρηση της λιπώδους μάζας στον εκάστοτε οργανισμό είναι μέγιστης σημασίας καθώς μας εξηγεί εάν η μεταβολή του βάρους σε κάθε μέτρηση είναι ουσιαστική.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κάθε φορά δεν είναι κατά πόσο αλλάζει το βάρος σε κάθε μέτρηση, αλλά οι αλλαγές στο λιπώδη ιστό όπως επίσης και η κατανομή του στο σώμα μας.

Για να υπολογίσουμε το ποσοστό λιπώδους μάζας στο σώμα μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορους τρόπους. Η χρήση των αναλυτών σύστασης σώματος με τεχνολογία βιοηλεκτρικής εμπέδησης (ΒΙΑ) είναι από τους πιο αξιόπιστους, εύκολους και γρήγορους τρόπους. Προσοχή πρέπει να δώσουμε στους περιορισμούς αλλά και στην κατάλληλη προετοιμασία.

Από τις μετρήσεις με την περισσότερη ακρίβεια είναι και η μέθοδος των δερματοπτυχών όπου γίνεται μέτρηση του υποδόριου λίπους το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι ανάλογο του συνολικού ποσοστού λίπους στο σώμα μας.

Στο γραφείο μας μπορείτε να επιλέξετε όποιον από τους παραπάνω τρόπους μέτρησης σωματικού λίπους επιθυμείτε καθώς σας παρέχουμε την τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος με τον τελευταίας τεχνολογίας αναλυτή Inbody 270. Επίσης είμαστε εξοπλισμένοι με ένα από τα πιο γνωστά δερματοπτυχόμετρα που χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο.

ektimisi

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας!